Програми :: Cайт Вчителя Зарубіжної Та Української Літератур

Отож, запрошуємо Вас у бібліотеку для дорослих, щоб доторкнутись до творчості Миколи Загороднього, щоб відчути красу рідної землі та полинути у світ прекрасного. Це не тільки автобіографічні рядки, а й про виставки, які відбувались на Всеукраїнських виставках. Також Микола Загородній ̶ член Національної спілки краєзнавців України, Національної спілки журналістів України.

Плят; з франц. Перекладено рос., вірм., чес., польс., гінді мовами. Членами-засновниками «З.» були Б. Ковалевський, А. Заходяченко, Юрій Чорний-Діденко, М.

Зривая його з “древа пізнання”, одинадцятикласники розкривали смисл обраного афоризма, говорили про те, що зараз для них важливо. Чим хотілося б поділитися. І, звичайно, намагалися втримати увагу публіки, “зачепити” ідеєй або роздумами.

уроки печоріна чи актуальні вони сьогодні твір

« Хмільницький палац Ксідо – перлина української архітектури». Для любителів мемуарів, а точніше епістолярій книга “Юхим Сіцінський. Постаті в листах”. Лев Васильович Баженов у привітальному слові наголосив, що приїхав з подарунками для хмільничан. Головна героїня нарису внучка Миколи Труша – Вікторія. Ще у дитинстві їй випала важка доля, залишившись без матері витерпіти приниження , страхи і …самотність. «Хмільницький райсількомунгосп», кандидата на посаду міського голови Хмільника Анатолія Гринюка вийшла ця книга.

Мої Враження Від Прочитаного Твору Мбулгаков Майстер И Маргарита

Фантастичні перетворення персонажів. Битва добра і зла. Символічний образ Різдва, різдвяної ялинки. Ідеї добра, людяності, любові.

Матущака, співавторів Л. Репешка « На витоках Сниводи». Щиро kuchugum.org.ua і відкрито розповідаються про особисте життя автора.

Яновської («Два дні з життя»), І. Нечуя-Левицького («Гастролі»), новели О. Кобилянської («Ідеї»), Грицька Григоренка («Силует»), поезії Лесі Українки, Панаса Мирного, І.

Схожі Твори З Зарубіжної Літератури

Окуджава («До побачення, хлопчики…») та інші – 2-3 твори за вибором учнів і вчителя). Називає імена видатних українських перекладачів творів зарубіжних поетів, демонструє майстерність їхніх художніх перекладів, барви української мови. Марк Твен (1835–1910). «Пригоди Тома Соєра» (2-3 розділи за вибором учителя). Світ дитинства в романі.

Схилявся до програми більшовиків. У грудні 1918 очолив повстання проти гетьманщини та нім. Окупантів у Чернігові, під час якого й загинув. Написав автобіогр. Цикл новел «З літ дитинства», що мають імпресіоністичний характер.

В цій книзі зустрічаються і села нашого району пов’язані з українським гетьманом. Олександр Іванович вважає, що «місто (Хмільник) було родовим гніздом Хмельницьких і навіть дало назву цьому роду». Був здивований не тільки наявністю книг, але і що хмільничани знають книги липовецького краєзнавця.