«Ігри, у які грають люди» Ерік Берн ️ скачати завантажити та читати онлайн книгу українською мовою безкоштовно в fb2, epub, pdf, rtf, txt

Коли хочеться читати завжди і будь-де, можна завантажити книги на нашому сайті. У нас є різні книги, як поеми, романи, вірші, детективи, фентезі. А щоб більше дізнатись про історію, можна ознайомитись з анотацією, https://cikavosti.com/vse-vnymanye-na-entain/ стислим переказом, а також відгуками вже прочитавших її людей. Спершу автор розповідає про транзактний аналіз і його основні поняття, бо саме до цього напрямку психології відноситься його теорія.

ерік берн ігри в які грають люди аудіокнига

Берн вірив у здатність людей досягти автономії, усвідомлюючи свої життєві сценарії та ігри, тим самим даючи їм змогу переписати свої життєві наративи. Берн наголошував на людській потребі у визнанні та стимулах, які він називав “ударами”. Поняття “гри” тісно пов’язане з цією потребою, оскільки люди часто беруть участь в іграх, щоб отримати позитивні або негативні стимули.

Ерік Берн “Люди, які грають в ігри”

Він закінчив медичний факультет Університету Макгілла в 1935 році, а згодом переїхав до Сполучених Штатів для проходження інтернатури та психіатричної резидентури. Його досвід, особливо під час служби психіатром в армії США під час Другої світової війни, дав йому розуміння поведінки людини в умовах стресу та ієрархічних соціальних структур. Автор закликає до ретельного самоаналізу, адже на кожну нашу дію знаходиться відповідна реакція співрозмовника, і в наших силах повернути ситуацію в потрібне русло. На цих сторінках кожен знайде щось зі свого життя та зможе побачити причини своїх негараздів у стосунках. Книга, справді, багата на наукову термінологію, різні концепції та теорії. Навіть самі роз’яснення мені доводилось читати зі словником. Така література не для всіх, але точно про всіх і кожного.