Пам’ятка “Безпечний відпочинок взимку” » Іванківський ліцей Іванківської селищної ради

У Винниках протікала річка, були маленькі озерця, і наприкінці ХІХ століття підприємець Еміль Браєр збудував там санаторій «Маріївка» — бальнеологічну лікарню. Озеро розширили, але після війни там вже нічого не залишилося. Зараз складно уявити, що раніше там був популярний курорт, туди ходив омнібус. Багатші люди їздили на води вже в Чехію, Італію. Тоді це була Австро-Угорська імперія, і тому не було жодної проблеми львівській вчительці поїхати в Мерано або в Трієст на море. Це і парки, і театри, і казино, пересувні цирки, кіноустановки, іподром, повітряні забави — на площі Петрушевича ще у XVIII столітті запускали повітряну кулю. Зараз у нас немає фактично вільних майданчиків для пересувних цирків, а раніше вони навіть у центрі були.

як безпечно гратися і відпочивати взимку

Машинам треба їхати, їх заносить на поворотах так сильно, що може крутити навколо своєї осі, як карусель. У таких випадках найчастіше трапляються ДТП з важкими наслідками. А це означає, що не можна ковзатися на тротуарі, а тим більш на проїжджій частині дороги. Машину на слизькій дорозі зупинити неможливо. Гальмівний шлях транспортного засобу на слизькій дорозі збільшується у два – три рази. Хоч на колеса одягають зимову гуму з шипами, яка поліпшує зчеплення з дорогою, але це мало допомагає, коли дороги слизькі. Тому подумаймо разом, як вберегти себе від ДТП.

окупантів, 17 ББМ та 38 артилерійських систем: втрати росіян за добу

Довжина оглядової траси становить 515 м і її огляд триває приблизно 30 хвилин. Компанію екскурсантам складуть кажани https://uaculture.org/texts/kulturna-spadshhyna-zapidtrymkyukf-u-2018-roczi/ – в підземних залах налічується 12 видів цих любителів темряви. Ціна квитки для дітей – 3,5 євро, дорослих – 7 євро.

  • Це найбільша печера Високих Татр, розташована на території Татранського національного парку, на північному схилі Кобильє гори.
  • У разі порушення Рівноваги швидко присядь — це найбільш реальні шанс утриматися на ногах.
  • У такому разі потрібно повернутися додому та помістити малюка в теплу (але в жодному разі не гарячу) ванну.

Водночас, є правило, що дитині потрібно на один шар одягу більше, аніж дорослій людині. Ексміністерна МОЗ Уляна Супрун надає декілька порад як зробити зимовий відпочинок для дитини безпечним. Щороку збільшується кількість людей, які отримали травми через недотримання правил користування піротехнікою. При виявленні несправності святкової ілюмінації (блимання лампочок, іскріння) слід одразу її вимкнути. Копіюючи матеріали во повинні узгодити можливість їх використання з авторами. Наш сайт не несе відподвідальність за копіювання матеріалів нашими користувачами.

порад з безпеки дітей взимку

При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані. 4.4.Під час, та після занять в спортивному залі, на спортивному майданчику дотримуйтеся правил особистої гігієни. При неохайному стані рук під нігтями можуть нагромаджуватися шкідливо діючі речовини, які, потрапляючи з їжею в організм, призводять до отруєння. Будьте уважні, знаходячись поблизу машини на слизькій дорозі.