Акції українських компаній: як купити акції купити акції в Україні

Часто брокерська компанія вимагає від своїх клієнтів ще й підтвердження адреси. Підійде договір оренди, право власності на нерухомість, підтвердження прописки, чек оплати за комунальні послуги, банківська виписка, техпаспорт на авто тощо. Розбираємося, які документи потрібні для купівлі акцій. Розглянемо процес верифікації на брокерській платформі та з’ясуємо, чи потрібні інвестору додаткові документи.

як купити акції українських компаній

Брокер пропонує широкий спектр інвестиційних продуктів, включаючи акції, облігації та ETF. Freedom Finance також має зручну торгову платформу та мобільний додаток. Щоб відкрити рахунок в Robo-Forex, вам потрібно перейти на офіційний сайт компанії та зареєструватися.

Заявка успешно отправлена

І сплатити податки від нього в Україні”, – розповів Михайло Пацан редакції Delo.ua. Ще одна приємна особливість IB — можливість раз на місяць виводити кошти зі свого рахунку без комісії. Без криз акції у 2022 році, ймовірно, дешевшатимуть”, – вважає аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошун. За аналогією з ID-карткою, надсилаються скани кожного боку документа. Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Якщо компанія отримує прибутки, має чудову репутацію, а галузь, у якій вона працює, стрімко розвивається, охочих купити більшає, тому ціна зростає. За допомогою цих платформ людина з будь-якої точки планети може купити акції великої компанії навіть на маленьку суму – починати можна хоч з 10 дол. Вимог щодо мінімального залишку на брокерському рахунку немає. Комісія за виведення грошей із рахунку на доларову картку клієнта monobank відсутня. Водночас банк сплачує за клієнта податок на дохід. «Зараз є відкладений попит в аграріїв, яким не цікаво було „гратися“ з сірими схемами, оформлюючи ділянки на довірених фізосіб. Вони з нетерпінням чекають можливості стати повноцінними власниками землі, яка для них є основою їх бізнесу.

Початківцям інтуїтивно здається, що популярні світові фірми будуть тримати своє місце на ринку завжди, а тому вічно зростатимуть. Після скасування декрету інвестування https://www.okhtyrka.net/content/view/13348/238/ в акції західних компаній стало набагато простішим, хоча певні обмеження залишились. Наприклад, максимальна сума яку можна вивести складає 50 тис.

Більшість українців, які будуть користуватися додатками, не є професійними гравцями, і вони не завжди ухвалюватимуть зважені рішення. Фінансові компанії та великі українські банки відчинили українцям вікно у світ великих інвестицій. Щоб підприємство отримало прибуток за звітний рік, не завжди виходить закінчити рік з прибутком. Також, в порівнянні з IPO, яке відбулось у 2005 році, суттєво втратив в ціні Ukrproduct. Компанія, що виготовляє молочні продукти та напої, подешевшала на 92%. «В мінусі» опинилися і інвестори Миронівського хлібопродукту, який з виходу на біржу в 2008 році втратив 70% ціни.

Також брокер не бере плату за обслуговування рахунку і дозволяє без комісії виводити євро (якщо ж рахунок у доларах, заплатити доведеться від $20 до $40). Тобто, якщо ви купуєте 2 акції, то заплатити доведеться не 0,7 центів, а мінімальні 35. Разом з тим ETF через Interactive Brokers можна купувати взагалі без комісії. Це єдиний брокер, у якого є такий бонус, у всіх інших комісія за придбання ETF така ж, як і за купівлю акцій. Зважаючи на ризик військової агресії, багато українців почали придивлятися до способів збереження коштів за кордоном. Однак, попри високу дохідність, яку інвесторам принесли ключові фондові індекси у 2021 році, спішити вкладати всі заощадження в акції іменитих компаній не варто. У Monobank обіцяють, що через їхній застосунок можна буде придбати акції всіх компаній з індексу S&P500, а також з десятка найбільших біржових інвестиційних фондів .

Treeum розраховують на запуск застосунку Multi Invest у першому кварталі 2022 року. На відміну від інших українських застосунків, Treeum обіцяє дозволити клієнтам ще й купівлю криптовалют. Хоча ззовні українські додатки будуть подібні на Robinhood, проте “залаштунки” можуть кардинально відрізнятися. У таких умовах відкриття доступу до інвестицій у західні фондові ринки для українців як ніколи вчасне. Сьогодні Україна може похвалитися двома компаніями, які розмістили свої акції на IPO всередині країни.